Lämmitys­järjestelmät

Lattialämmitys, patteriverkosto, puhallinkonvektorit tai joku muu, onnistuu.

Lattialämmitys

Lämpö tekee taloista suomalaisille perheille kodin. Kun valitset energiatehokkaan lämmitysjärjestelmän kodin lämmöntuottoon, mieti tarkkaan myös lämmönjaon toimintaa ja ominaisuuksia.

Lattialämmitystä suunniteltaessa otamme huomioon kaikkien huonetilojen tarvitseman lämmön, käyttötarkoituksen ja lattioiden pintamateriaalin. Tarjoamme lämmitys­­­järjestelmän, joka tuottaa mukavuutta ja kodin lämpöä kaikkina vuodenaikoina. Lattialämmitysjärjestelmä on toimintaperiaatteeltaan yksinkertainen ja toimintavarma. Matalalämpöinen vesi kiertää putkistossa luovuttaen lämpöä lattiarakenteen kautta huonetilaan. Näin koko lattiapinta-ala toimii lämpöä varastoivana ja luovuttavana elementtinä, jolloin lämpö jakaantuu mahdollisimman tasaisesti.

Lämmönlähde on vapaasti valittavissa kaikista markkinoilla olevista lämmitysjärjestelmä vaihtoehdoista. Lattia­lämmitysjärjestelmän kanssa voidaan valita myös aurinkopaneeleilla tai maalämpöpumpulla tuotettu lämpöenergia. Energiamuodon vaihto myöhemmin on myös mahdollista. Jalkapohja on ihmisen paras termostaatti ja lämmöntunteen tuoja. Lämpö nousee tasaisesti koko lattiapinta-alalta, jolloin ilma ei kierrä eikä synny vedon tunnetta. Tämä tuo koko perheelle asumismukavuutta ja säästöä energia­kustannuksiin. Tasaisen lämmönjaon ansiosta huonelämpötilaa voidaan laskea jopa kaksi astetta asumisviihtyvyyden kuitenkaan kärsimättä. Lämmityskustannukset laskevat tällöin jopa 10%. Kovimmilla pakkasillakin menovesi on enimmillään n. 40° C.

Patteriverkosto

Sisätilojen optimaalisen mukavuuden määritelmä vaihtelee henkilöstä ja huoneesta toiseen. Olemme sitoutuneet toteuttamaan ratkaisuja, jotka luovat asumismukavuutta.

Jokaisella on oma käsityksensä siitä, mitä ihanteelliseen asunnon lämmitykseen sisältyy. Digitalisaation ja innovaatioiden ansiosta yksityiskodeissa voidaan nykyään saavuttaa ja ylläpitää aiempaa miellyttävämpi ja tehokkaampi sisäilma.

Purmo-ratkaisut on suunniteltu tarjoamaan kestävää ja miellyttävää sisäilman laatua, joka perustuu rakentamisen ja yksilöiden tarpeisiin. Ratkaisuksi voi sopia lattialämmitys alakerrassa, matalalämpöradiaattorit makuuhuoneissa, sähkö­käyttöinen pyyhekuivain kylpyhuoneessa, konvektori ullakolla kesäkauden jäähdytystä varten ja tyylikäs radiaattori eteistiloissa. Yksi ominaisuus on kaikille yhteinen asunnon lämmitysratkaisusta riippumatta: paras mahdollinen energiatehokkuus ja ekologinen jalanjälki.

Saneerauskohteen työt ovat kotitalousvähennyskelpoisia. Lisätietoa kotitalousvähennyksestä löydät osoitteesta vero.fi.

Puhallin­konvektorit

Suurien kiinteistöjen ja tilojen lämmitys voidaan toteuttaa sisäilmaa lämmittävien puhallinkonvektorien avulla. Varasto-, tuotanto- ja korjaamotilojen lattia­lämmitystä ei ole mahdollista toteuttaa, mikäli lattiaan täytyy tehdä runsaasti ankkurikiinnityksiä. Vesikiertoisten pattereiden asennus ei ole lay-outin puolesta mahdollista. Konvektorien asennus on nopeaa ja edullista. Uusien laitteiden vedenlämpötilaan perustuva lämmönjako on tehokasta, EC-puhallinmoottorit ovat energiatehokkaita ja valtaosaan tiloista riittävän hiljaisia.

USEIN KYSYTTYÄ

Energiatehokkaan nykyaikaisen uudisrakennuksen lämmönjakomuodoksi valikoituu lähes poikkeuksetta matalalämpöinen lattialämmitys. Lattialämmityksen etuina ovat mukavuus, tilan säästö, helppokäyttöisyys, lattiat voi päällystää kaikilla materiaaleilla ja lämmitysmuodoksi voi valita minkä tahansa järjestelmän myös tulevaisuudessa. Patterijärjestelmiä asennetaan myös uusiin sekä vanhoihin taloihin, jotta uusiutuvaan energiaan liittyminen olisi mahdollista.

Toimitamme kaikkiin asennuskohteisiimme lattialämmityssuunnitelman osana urakkaa.

Lattialämmityksen hinta määräytyy aina kohteen mukaan, suuret hallit ovat pieniä ja sokkeloisia tiloja edullisempia toteuttaa. Tarjoamme kohteet neliöhinnalla, huoneistoalan mukaan.

Uudisrakennuksen lämmönjakomuodoksi on järkevää valita lattialämmitys koska putkiston asentaminen on rakentamisen aikana helposti mahdollista toteuttaa, eivätkä patterit tule viemään tilaa sisustukselta. Saneerauskohteisiin on rakenteita purkamatta mahdollista asentaa vesikiertoinen patterijärjestelmä esimerkiksi sähköpattereiden tilalle, jolloin kiinteistöön voidaan asentaa myös uusiutuvaa energiaa hyödyntävä lämpöpumppulaitteisto.

Asiakas­­palautetta