Jätevesi­verkosto

Meiltä onnistuu jätevesisuunnitelma, KVV-työnjohto ja toteutus omalla kalustolla.

Jätevesi­järjestelmien suunnittelu ja toteutus

Haja-asutusalueiden jätevesijärjestelmät vaativat jätevesi suunnitelman viranomaisvaatimusten sekä järjestelmän yksilöllisen sijainnin vuoksi.

Toteutamme jätevesijärjestelmien suunnittelun ja toteutuksen joustavasti asiakaan tarpeen mukaan. Olipa kohteesi uusi tai saneerausta kaipaava, toteutamme järjestelmän kilpailukykyisellä hinnalla. Suunnittelu tehdään käyttötarpeen ja ympäristövaatimusten mukaisesti. Toteutamme järjestelmän avaimet käteen -periaatteella tarvittaessa omalla kaivuukalustolla. Toimimme toteuttamissamme kohteissa KVV-valvojana.

Saneerauskohteen työt ovat kotitalousvähennyskelpoisia. Lisätietoa kotitalousvähennyksestä löydät osoitteesta vero.fi.

USEIN KYSYTTYÄ

Paikallisen vesihuoltolaitoksen määräykset ja asemakaava saattavat aiheuttaa velvoitteita jätevesiverkostoon liittymiseen. Pohjavesialueet ja rannan läheisyys sekä rakennusluvan vaatimat remontit laukaisevat usein jätevesiselvityksen tekemisen, josta useimmiten aiheutuu viemäriverkoston saneeraustarpeita. Kaikki luvitettavat saneeraukset ja muutokset vaativat jätevesisuunnitelman tekemistä.

Pohjavesialueella on järkevää liittyä mahdolliseen jätevesiverkostoon, mikäli verkostoa ei ole, voidaan kaksoisviemäröinnillä jakaa harmaat vedet imeytykseen ja wc:n jätevedet umpisäiliöön. Jos kiinteistö ei ole pohjavesialueella, voidaan rakentaa esimerkiksi sako-kaivollinen imeytyskenttä tai pienpuhdistamo. Markkinoilla on runsaasti erityyppisiä järjestelmiä, joiden soveltuvuus jokaiseen kohteeseen on tarkasteltava erikseen.

Paikallisen vesihuoltolaitoksen määräykset ja asemakaava saattavat aiheuttaa velvoitteita jätevesiverkostoon liittymiseen.

Meillä on oma kaivinkone, jolla toteutamme osan urakoistamme. Teemme urakointia mielellämme kokonaisurakkana, jolloin toteutamme projektin avaimet käteen periaatteella.

Asiakas­­palautetta

Omakotitalon peruskorjaus

”Projektissamme oli kysymyksessä keskisuuren omakotitalon peruskorjauksesta, jonka yhteydessä Putkinet Oy:n osuus oli lämpö-, vesi-, viemäri- sekä ilmastointijärjestelmien täydellinen uusiminen. Lämmitykseen valittiin Niben maalämpöpumppu oheislaitteineen patteri- ja lattialämmityskierroilla, ilmastointi toteutettiin Valloxin ja Enerventin IV-koneilla. Vesi- ja viemäriputkistoja tuli keittiön lisäksi kahteen  kylpyhuone/suihkutilaan sekä kolmeen WC:hen.

LVI-urakoiden koordinointi rakennus-, maansiirto- ja sähkötöiden kanssa onnistui varsin hyvin, ja remontti valmistui osapuilleen suunnitellussa aikataulussa. Lämpöpumpun pienet lastentaudit ja muut nirhamat hoidettiin  yhteisymmärryksessä. Tarjousvaiheessa esitetyt lämpöpumpun suoritusparametrit (COP 3,5) saavutettiin käytönaikaisten viritysten jälkeen.

Keskityin faktojen kertaamiseen, fiiliksillä ei talo lämpiä eikä vesi juokse. Pääasia on, että vehkeet tekevät sen, mitä on suunniteltu ja luvattu.”
Eero Seuna