Lämpöpumput

Mitoitamme ja asennamme kaikkia lämpöpumppujärjestelmiä.

Lämpöpumput avaimet käteen -periaatteella

Meiltä saat ilmalämpöpumput, ilma-vesilämpöpumput, maalämpöpumput ja poistoilmalämpöpumput asennettuna. Ilmainen mitoitus- ja suunnittelukäynti paikan päällä sisältyy palveluumme.

Mikä lämmitys­järjestelmä sopii kiinteistöön parhaiten?

Kiinteistön koko, rakennetaanko uutta, vaihdetaanko lämmitys­­muotoa vai jääkö vanha lämmityslaitteisto uuden rinnalle? Vaihtoehtoisia lämmitysratkaisuja on useasti monia, jolloin kohteeseen soveltuvaa järjestelmää täytyy kartoittaa kustannus- ja energiatehokkuuslaskelmien kautta.

Öljylämmityksestä luopuvan on mahdollista saada korotettua kotitalous­vähennystä tai hakea energia-avustusta. Lue lisää täältä: https://www.ely-keskus.fi/oljylammityksen-vaihtajalle

Uudis­rakentaminen

Kun haluat lämmittää taloasi edullisesti, suosittelemme maalämpöä. Investointina maalämpö on pieni verrattuna käytön edullisuuteen. Mitä suurempi talo, sitä suurempia ovat myös tulevat säästöt. Lisäksi maalämpö on ekologinen lämmitystapa, käyttäähän maalämpö hyväkseen maahan varastoitunutta aurinko­energiaa. Energiantarve tulee aina mitoittaa kohteen mukaan, jolloin varmistetaan, että kohteeseen asennetaan oikean kokoinen lämpöpumppu ja keruupiiri.

Olet rakentamassa uutta pientaloa, johon tulee vesikiertoinen lämmitys­järjestelmä:

Jos rakennus on pienempi kuin 120 m², suosittelemme talosi vaihtoehtoiseksi lämmitysjärjestelmäksi poistoilmalämpöpumppua.

Haluatko korvata vanhan lämmitys­järjestelmäsi maalämmöllä?

Koska kiinteistössä on jo vesikiertoinen lämmitys­järjestelmä (vesikiertoiset patterit ja/tai vesikiertoinen lattialämmitys), voit korvata lämmityskattilan lämpöpumpulla, joka ottaa lämpöenergiaa kalliosta (porareiän kautta), maasta (maahan kaivetun keruus­putkiston avulla) tai järvestä (järven pohjalle lasketun putkiston avulla). Sopivin ratkaisu riippuu kiinteistön sijainnista, kalliopohjasta, pohjavesialueista ja kaavamääräyksistä.

Haluatko säilyttää öljy-, sähkö- tai puukattilasi ja täydentää sitä lämpöpumpulla, joka pienentää lämmitys­kustannuksia?

Koska kiinteistössä on jo vesikiertoinen järjestelmä (vesikiertoiset patterit ja/tai vesikiertoinen lattialämmitys) ja haluat säilyttää nykyisen lämmityslaitteiston, voit täydentää sitä lämpöpumppujärjestelmällä. Vaihtoehtoisia vaihtoehtoja ovat

Onko lämmityskattilasi tiensä päässä?

Käymme tekemässä jokaisessa kohteessa lämmitysjärjestelmän kartoituksen veloituksetta. Kartoituksessa käydään läpi lämmitysjärjestelmän nykyinen kunto läpi, keskustellaan kohteeseen soveltuvista laitteisto­vaihtoehdoista ja tehdään lopuksi tarjous halutuista vaihtoehdoista.

Mikäli vanha lämmityskattila on käyttöikänsä päässä ja lämmityslaitteistoon on tehtävä investointi, kannattaa uuden energialähteen typpi ja malli valita tarpeen ja energiatehokkuuden mukaan.

Sijaitseeko kiinteistö pohjavesialueella?

Pohjavesialueilla ja pohjaveden muodostusalueilla ei ole ELY-keskuksen linjauksen mukaan rakennuslupaa  mahdollista enää saada. Kiinteistön energias­kustannuksissa voidaan kuitenkin saavuttaa merkittäviä säästöjä rakentamalla esimerkiksi kaukolämmön tai öljyn rinnalle poistoilma– tai vesi-ilmalämpöjärjestelmä, joka tuottaa suuren osan vuoden energiatarpeesta.

USEIN KYSYTTYÄ

Talon energiankulutus, asujien määrä, käyttöveden tarve ja mahdolliset muut energiatarpeet määrittävät kulutuksen. Energiantarve määrittää laitteiston tehon.

Teemme asennuksia Kanta-Hämeessä ja Uudellamaalla. Riihimäki ja naapurikunnat ovat pääasiallista toimialuettamme.

Kohteeseen tehdään aina kartoituskäynti, jonka tarkoituksena on löytää kustannustehokkain laitteisto kyseiseen kiinteistöön. Mikäli kohteessa on vesikiertoinen lämmitysjärjestelmä, voi energiatuotantoon valita minkä tahansa lämpöpumpun. Sähköpattereiden tilalle voidaan asentaa vesikiertoinen patterilämmitysjärjestelmä, jolloin uusiutuvaan energiaan siirtyminen tulee mahdolliseksi.

Laitevalmistajien takuuaika on tyypillisesti kaksi vuotta, mutta Nibe tarjoaa asiakkailleen kolmen vuoden jälkeisille vuosille lisävakuutusta. Vakuutus on jo maksettu valmiiksi laiteen kuudenteen ikävuoteen saakka.

Asiakas­­palautetta