LVI-suunnittelu

Teemme LVI-suunnitelmia uudisrakennuksiin ja kaiken tyyppisiin korjausrakentamisen kohteisiin.

LVI-suunnittelu ja toteutus

LVI-suunnittelu lähtee aina liikkeelle tarpeesta. Suunnitteluvaiheessa tehdään merkittävimmät valinnat rakennuksen energiatehokkuuden, toimivuuden, viihtyvyyden, turvallisuuden ja rakennuskustannusten määrästä sekä lopputuloksen laadusta.

Meillä on tieto paikallisista määräyksistä ja osaamista energiatehokkaiden järjestelmien suunnitteluun. Hankesuunnittelun jälkeen käymme yksityiskohtaisesti läpi kiinteistön tarpeet, kaikki järjestelmien luomat vaatimukset ja vertaillaan erityyppisten järjestelmien hintavaikutuksia.

Saneerauskohteessa huomioidaan nykyisten järjestelmien kunto ja kartoitetaan saneeraustarpeen laajuus. Kerro tarpeistasi ja toiveistasi.

USEIN KYSYTTYÄ

Uudiskohteissa suunnittelu toteutetaan rakennesuunnitteluun perustuen, ainoastaan käynti rakennuspaikalla on suotavaa. Saneerausprojekteissa on otettava huomioon asumiseen, turvallisuuteen, toiminnallisuuteen, vaatimuksiin, kustannuksiin ja asukkaiden toiveisiin liittyviä asioita järjestelmävalintojen lisäksi, joten perusteellinen tutustuminen kohteeseen on aina välttämätöntä.

Suunnittelun aikataulu on aina sovittava erikseen. Kohteen koko määrittää tarvittavien LVI-suunnitelmien ja esiselvitysten laajuuden.

Toimimme yleensä toteuttamissamme kohteissa IV- ja KVV-vastaavana.

Saneerauskohteisiin on tärkeää tutustua perusteellisesti ennen projektin käynnistämistä. Kiinteistön tai asukkaiden tarpeet ja kiinteistön kuntotutkimukset voivat asettaa vaatimuksia, jotka on otettava huomioon tarjouspyyntöä laadittaessa. Projektisuunnittelussa otamme huomioon työn tavoitteet sekä tilaajan resurssit, aikataulun ja kustannusraamin puitteissa.

Asiakas­­palautetta

Omakotitalon peruskorjaus

”Projektissamme oli kysymyksessä keskisuuren omakotitalon peruskorjauksesta, jonka yhteydessä Putkinet Oy:n osuus oli lämpö-, vesi-, viemäri- sekä ilmastointijärjestelmien täydellinen uusiminen. Lämmitykseen valittiin Niben maalämpöpumppu oheislaitteineen patteri- ja lattialämmityskierroilla, ilmastointi toteutettiin Valloxin ja Enerventin IV-koneilla. Vesi- ja viemäriputkistoja tuli keittiön lisäksi kahteen  kylpyhuone/suihkutilaan sekä kolmeen WC:hen.

LVI-urakoiden koordinointi rakennus-, maansiirto- ja sähkötöiden kanssa onnistui varsin hyvin, ja remontti valmistui osapuilleen suunnitellussa aikataulussa. Lämpöpumpun pienet lastentaudit ja muut nirhamat hoidettiin  yhteisymmärryksessä. Tarjousvaiheessa esitetyt lämpöpumpun suoritusparametrit (COP 3,5) saavutettiin käytönaikaisten viritysten jälkeen.

Keskityin faktojen kertaamiseen, fiiliksillä ei talo lämpiä eikä vesi juokse. Pääasia on, että vehkeet tekevät sen, mitä on suunniteltu ja luvattu.”
Eero Seuna